Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-06@08:04:11 GMT

زیر و بم مسکن ملی در شهرهای جدید + عکس

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۰۱۵۵۵

زیر و بم مسکن ملی در شهرهای جدید + عکس

به گزارش اکوفارس به نقل از ایسنا، پروژه اقدام ملی در شهرهای جدید نسبتا روی روال قرار دارد. شارژ مالی پروژه های مشارکتی و قراردادی شهرهای جدید از طریق تسهیلات عمدتا ارزان قیمت دستگاههای دولتی و پرداخت به موقع تعهدات از سوی متقاضیان، کار را در مقایسه با دیگر سطوح این طرح آسانتر کرده است.

 آخرین وضعیت پروژه اقدام ملی مسکن در شهرهای جدید نشان می دهد تا کنون عملیات اجرایی ۱۱۷ هزار و ۸۵ واحد آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پروژه در ۲۱ شهر جدید در سه قالب ثبت نام، مشارکت و واگذاری گروهی با تعهد ساخت پیش می رود. در ذیل واگذاری گروهی با تعهد ساخت، تفاهم نامه با بنیاد شهید، نیروهای مسلح، آموزش و پرورش، کار و تعاون، تعاونی و با تعهد ساخت با سطح پیشرفت مختلف جلو می رود. مسکن ملی شهرهای جدید در حالی روی ریل قرار گرفته که پروژه اقدام ملی به طور کلی به دلیل همراهی پایین سازندگان تحت تاثیر ۴۲ ایراد به قراردادهای مشارکتی به چالش برخورد کرده است.

آغاز مسکن ملی در ۲۱ شهر جدید

با این حال تصاویر به دست آمده از طرح اقدام ملی مسکن در شهرهای جدید نشان می دهد در اغلب شهرها پروژه به استخوان بندی اولیه دست یافته است. گزارش شرکت عمران شهرهای جدید که در اختیار ایسنا قرار گرفته نشان می دهد از مجموع ۲۰۰ هزار واحد هدف گذاری شده برای ۲۱ شهر جدید عملیات اجرایی در تمامی ۲۱ شهر آغاز شده که جزئیات آن بدین شهر است:

در شهر جدید اندیشه ۳۲۲۵ واحد در برنامه گنجانده شده که عملیات اجرایی ۲۳۰۵ واحد آغاز شده است. از این تعداد ۱۸۹۰ واحد در قالب مشارکت، ۲۴۰ واحد در بخش تعاونی و ۱۷۵ واحد با تعهد ساخت با پیشرفت حدود ۴۰ درصد پیش می رود.

پیشرفت ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی بعضی پروژه های مسکن ملی پرند

شرکت عمران برای شهر جدید پرند ۲۵ هزار و ۱۵۰ واحد مسکن ملی را هدف گذاری کرده است. ۲۸۴۴ واحد در بخش مشارکت، ۹۲۴ واحد در تفاهم نامه بنیاد شهید، ۳۸۳۲ واحد در قالب تفاهم نامه نیروهای مسلح، ۴۹۶ واحد مربوط به وزارت آموزش و پرورش، ۵۰۴۳ واحد نیز با تعهد ساخت هم اکنون در حال اجرا است که مجموع واحدهای شروع شده را به ۱۵ هزار و ۴۵۵ واحد رسانده است. بررسی ها نشان می دهد پروژه های آغاز شده به پیشرفت ۳۰ تا ۵۰ درصد رسیده است. همچنین ۵۰۰۰ واحد از پروژه های مسکن مهر در پرند به طرح اقدام ملی مسکن اختصاص یافته که یا به اتمام رسیده یا در مرحله نازک کاری قرار دارد.

پروژه ۱۳۰ هکتاری شهر جدید پرند با ۳۹۳۲ واحد مربوط به تفاهم نامه نیروهای مسلح

در شهر جدید پردیس بالغ بر ۱۲ هزار و ۹۴۵ واحد اقدام ملی مسکن تعریف شده که ۱۲ هزار و ۶۰۰ واحد آن به مرحله آغاز رسیده است. ۲۰۴۳ واحد در قالب ثبت نام، ۳۸۹ واحد در بخش مشارکت، ۳۰۰۰ واحد بر اساس تفاهم نامه نیروهای مسلح، ۶۰۶۳ واحد در بخش تعاونی و ۱۱۰۵ واحد با تعهد ساخت به مرحله اجرا رسیده که مجموع واحدهای کلنگ زنی شده را به ۱۲ هزار و ۶۰۰ واحد می رساند. پروژه های مسکن ملی در شهر جدید پردیس عمدتا در مراحل آماده سازی زمین، گودبرداری و فوندانسیون قرار دارد.

حدود ۱۶ هزار واحد در هشتگرد کلنگ خورد

در هشتگرد واقع در استان البرز نیز ۲۱ هزار مسکن ملی در برنامه شرکت عمران شهر جدید قرار گرفته که ۱۵ هزار واحد آن در قالب ثبت نام به متقاضیان واگذار می شود و تا کنون عملیات اجرایی ۳۰۵۹ واحد در این بخش آغاز شده است. ۴۳۲ واحد نیز در بخش مشارکت، ۶۳۴ واحد مربوط به بنیاد شهید، ۹۸۲ واحد برای کارکنان نیروهای مسلح، ۷۳۰ واحد مربوط به وزارت آموزش و پرورش، ۱۳۰۶ واحد در بخش تعاونی و ۸۸۰۰ واحد در قالب تعهد ساخت به مرحله اجرا رسیده که مجموع واحدهای کلنگ زنی شده را به ۱۵ هزار و ۹۴۳ رسانده است.

فولادشهر اصفهان میزبان ساخت ۱۸ هزار مسکن ملی است ۱۴ هزار و ۵۰۰ واحد آن ثبت نامی خواهد بود. در قالب نام نویسی از متقاضیان تا کنون عملیات ۱۱۵۰ واحد شروع شده است. در بخش مشارکت ۴۲۰۴ واحد، تفاهم نامه بنیاد شهید ۶۵۰۰ واحد، آموزش و پرورش ۳۰۰۰ واحد و تعهد ساخت ۵۷۷ واحد به مرحله آغاز رسیده که مجموع واحدهای شروع شده را به ۱۵ هزار و ۴۳۱ می رساند.

همچنین در شهر جدید بهارستان در استان اصفهان ۲۱ هزار مسکن ملی در دستور کار قرار دارد که ۱۰ هزار واحد آن ثبت نامی و ۲۸۹۱ واحد در این قالب آغاز شده است. همچنین در بخشهای مشارکت، تفاهم نامه با بنیاد شهید، نیروهای مسلح، کار و تعاون، تعهد ساخت و تعاونی، پروژه مسکن ملی در بهارستان اجرا خواهد شد که تا کنون ۱۳۶۳ واحد در قالب مشارکت، ۲۹۵۸ واحد در بخش تفاهم نامه با بنیاد شهید، ۶۹ واحد مربوط به تعاونی و ۱۶۸ واحد با تعهد ساخت آغاز شده که در مجموع ۷۴۴۹ واحد مسکن ملی در شهر جدید بهارستان کلنگ زنی شده است.

ساخت حدود ۵۲ هزار واحد در سه شهر صدرا، سهند و ایوانکی

از دیگر شهرهای جدید که تعداد قابل توجهی مسکن ملی در آن هدف گذاری شده صدرای شیراز با ۲۱ هزار، سهند با ۱۶ هزار و ۲۰۰ و ایوانکی با ۱۵ هزار و ۵ واحد است. در شهر جدید صدرا در استان فارس از ۲۱ هزار واحد که در برنامه قرار دارد تا کنون ۹۰۲۲ واحد شروع شده است. در شهر جدید سهند واقع در اطراف تبریز در آذربایجان شرقی از ۱۶ هزار و ۲۰۰ واحد ۸۷۷۱ واحد به مرحله آغاز رسیده و در ایوانکی استان سمنان نیز ۱۵ هزار و ۵۵ واحد هدف گذاری شده که تا کنون ۳۰۰۰ واحد کلنگ زنی شده است.

پروژه کمال سهند در قالب تفاهم نامه با نیروهای مسلح به تعداد ۷۰۰ واحد

همچنین در عالیشهر از ۲۲۵۰ واحد تا کنون ۱۰۸۰ واحد شروع شده است. در سیراف ۳۲۴۰ واحد مسکن ملی تعریف شده که ۶۹۰ واحد در مرحله ساخت قرار دارد. در مهاجران اراک از ۶۳۰۰ واحد که در برنامه قرار دارد تا کنون ۵۷۸۰ واحد شروع شده است. در امیرکبیر اراک ۶۱۰۰ واحد طرح اقدام ملی مسکن گنجانده شده که ۲۸۰۰ واحد شروع شده است. در شهر جدید علوی کل ۳۰۰ واحد برنامه ریزی شده آغاز شده است. در شیرین شهر اهواز ۱۲۰۰ واحد مسکن ملی در برنامه قرار گرفته که ۵۰۰ واحد در مرحله ساخت قرار دارد. برای شهر جدید رامین در اهواز هم ۱۱۰۰ واحد مسکن ملی در قالب ثبت نام، ۱۵۷۰ واحد در قالب تفاهم نامه آموزش و پرورش و ۱۰۰ واحد در بخش تعاونی تعریف شده که تا کنون ۱۱۰۰ واحد شروع شده است. در رامشار کل ۲۰۰ واحد برنامه ریزی شده آغاز شده است. در نهایت برای شهر تیس ۵۵۰۰ واحد مسکن ملی در برنامه گنجانده شده که ۳۰۰۳ واحد در مرحله اجرا قرار دارد.

پرداخت آورده دوم از سوی متقاضیان نزدیک است

پروژه اقدام ملی مسکن از شهریورماه سال گذشته با حضور رییس جمهور آغاز شد. این پروژه در ۴۰۰ هزار واحد برنامه ریزی شد که ۲۰۰ هزار برای شهرهای جدید، ۱۰۰ هزار واحد در بنیاد مسکن و ۱۰۰ هزار واحد در بافتهای فرسوده تعیین شد. آورده اولیه متقاضیان حدود ۴۰ میلیون تومان در نظر گرفته شد که در بعضی شهرها از جمله پردیس زمان پرداخت قسط دوم به مبلغ ۴۰ میلیون تومان فرا رسیده است.

قیمت زمین متری ۳.۵ تا ۴ میلیون تومان

برای ساخت این واحدها تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان وام بانکی با بهره ۱۸ درصد در نظر گرفته شده که وزارت راه و شهرسازی در تلاش است موافقت شورای پول و اعتبار را برای افزایش مبلغ تسهیلات به ۱۵۰ میلیون تومان کسب کند. مابقی هزینه های ساخت بر عهده متقاضیان خواهد بود. قیمت زمین نیز در مناطق مختلف کشور متفاوت است؛ به طور مثال بنا به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی در استان تهران قیمت زمین بین ۳.۵ تا ۴ میلیون تومان در هر متر است که به صورت اقساط ۱۲ ساله از متقاضیان دریافت می شود. قیمت ساخت نیز طبق آخرین برآوردها در تابستان جاری متری ۲.۷ میلیون تومان تعیین شد که البته از آن زمان تا کنون قیمت مصالح ساختمانی افزایش یافته اما هنوز نرخ سه ماهه سوم از سوی وزارت راه و شهرسازی به روزرسانی و اعلام نشده است.

واحدهای آماده مسکن ملی پرند در استان تهران

ثبت نام از متقاضیان مسکن ملی در سه مرحله انجام شد. در مرحله سوم که بین روزهای ۱۸ تا ۲۵ دی ماه انجام شد در مجموع ۲۲۳ هزار و ۹۰۵ نفر ثبت نام کردند که تا کنون ۵۵ هزار و ۸۷۸ نفر واجد شرایط شناخته شده اند و روند پالایش و بررسی متقاضیان مرحله سوم ادامه دارد. در مراحل قبلی نیز ۱.۶ میلیون نفر تقاضا دادند که ۴۶۰ هزار نفر واجد شرایط بودند. در صورت انصراف یا حذف متقاضیان ناشی از عدم واریز آورده، متقاضیان جدید جایگزین آنها خواهند شد. هنوز تصمیمی برای نام نویسی جدید اتخاذ نشده است.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: واحد در بخش تعاونی واحد شروع شده مجموع واحدهای واحد مسکن ملی پروژه اقدام ملی شهرهای جدید اقدام ملی مسکن عملیات اجرایی واحد مربوط تفاهم نامه بخش مشارکت آموزش و پرورش میلیون تومان نیروهای مسلح واحد در قالب کلنگ زنی شده قالب ثبت نام هزار واحد آغاز شده تعهد ساخت شهر جدید نشان می دهد بنیاد شهید ملی در شهر تا کنون هدف گذاری ۱۵ هزار ۱۰۰ واحد برای شهر آغاز شد ۲۱ هزار واحد آن ۲۱ شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۰۱۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در تهران به کجا رسید؟

بیش از دو سال از ایجاد قرارگاه مسکن در تهران می‌گذرد، قرارگاهی که قرار بود موجب جهش تولید در امر مسکن سازی بویژه ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در پایتخت شود و حالا بعد از دو سال بررسی عملکرد این قرارگاه، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران از خروجی اقدامات قرارگاه در تهران می‌گوید.

به گزارش ایسنا، بهمن ماه سال ۱۴۰۰،‌ علیرضا زاکانی شهردار تهران از تشکیل قرارگاه جهادی مسکن در شهرداری تهران خبر داد و اعلام کرد که شهرداری نمی‌تواند نسبت به مسکن مردم بی‌تفاوت باشد و در بخشنامه‌ای خطاب به همه مدیران ستادی و شهرداران مناطق، دستور تشکیل قرارگاه جهادی مسکن در شهرداری تهران صادر کرد.

زاکانی در حکم خود نوشت که از همه مدیران مربوطه شهرداری مطالبه دارم که «راه‌اندازی قرارگاه جهادی تأمین مسکن در شهرداری تهران برای مدیریت هماهنگ و همکارانه و مانع‌زدایی از همه فرآیندها، به حداقل رساندن زمان و حذف فرآیندهای موازی و زائد برای صدور مجوزهای لازم برای تولید مسکن در شهر تهران، در اولویت قرار دادن و بکارگیری همه ابزارهای مورد نیاز برای سرعت بخشی به نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد، شناسایی همه ظرفیت‌های تولید مسکن در شهر تهران و تلاش برای فعال‌سازی آنها، به میدان آوردن همه امکانات شهرداری تهران (شامل زمین، مجوزها و جز آن) برای تأمین مسکن و به ویژه مسکن استطاعت‌پذیر، فعال کردن اجرای بند ۲۱ ماده ۵۵ قانون شهرداری مبنی بر اتخاذ تدابیر لازم جهت تأمین مسکن برای افراد و گروه‌های بی‌بضاعت و کم‌استطاعت» را در دستور کار قرار دهند.

سیدمهدی هدایت مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران نیز درباره هدف شهرداری تهران از ساخت مسکن «استطاعت پذیر» تأکید کرده بود: هدف ما از ساخت مسکن استطاعت پذیر در شهر تهران این است که در محل و محدوده هایی مسکن تولید کنیم که استطاعت مردم برای خرید آن جواب دهد. مسکن‌هایی که بیشتر روی آن کار می‌کنیم و برای آن پروژه تعریف کرده‌ایم، اغلب در پهنه جنوب و مناطق ۱۵،۱۸،۱۶،۱۹،۲۰،۲۱و۲۲ قرار دارد.

حالا بعد از گذشت حدودا دو سال،‌ فرصتی برای محک قرارگاه مسکن پیش آمده است و حمیدرضا صارمی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در گفت وگو با ایسنا، درباره اثرات و ثمرات قرارگاه مسکن در شهر تهران به ایسنا می‌گوید: زمانی که شهردار تهران قرارگاه مسکن را تشکیل داد شاهد عقب‌ماندگی هشت ساله در ساخت مسکن بودیم.

یعنی تعداد واحدهای مسکونی‌ که سالانه باید از تخریب و نوسازی احداث می‌شد بیش از ۲۰۰ هزار واحد در برخی سال‌ها بود که به حدود ساخت ۴۰ هزار واحد رسیده بود و فشار تقاضا نیز در تهران شکل گرفته بود، چراکه عرضه مسکن کم شده بود و به دلیل عدم تعادل بین عرضه و تقاضا قیمت مسکن در تهران به شدت رو به افزایش داشت.

وی با بیان اینکه مشکل کمبود مسکن در تهران را نمی‌شد با کارهای عادی پاسخ داد، ادامه می‌دهد: بخش خصوصی نیز به دلیل گران شدن زمین و بارگذاری کم براساس طرح تفصیلی، رغبتی برای ساخت و ساز در تهران نداشت و در بافت فرسوده نیز مشوق‌های لازم برای تشویق مردم به ساخت و ساز وجود نداشت.

صارمی با بیان اینکه شهردار تهران در ایجاد قرارگاه مسکن دو هدف داشت، می افزاید: شهردار تهران می‌خواست با ایجاد قرارگاه مسکن، رکود هشت ساله مسکن را متوقف کند و رشد تولید مسکن را به حداقل نیاز یعنی ساخت ۱۵۰ هزار واحد در سال برساند.

وی با بیان اینکه حدود دو سال از عمر ایجاد قرارگاه مسکن می‌گذرد، تاکید می‌کند: با ایجاد قرارگاه مسکن اتفاقات خوبی رخ داده است چراکه رکودی که در سال ۱۴۰۱ وجود داشت و آمارها نشان می‌داد که تعداد واحدهای مسکونی به حدود ۴۰ هزار رسیده بود، حالا به نزدیک ساخت ۷۰ هزار واحد رسیده که دستاورد خوبی است و حدود ۱۶ هزار واحد نیز در بافت فرسوده بوده است.

زمانی که شهردار تهران قرارگاه مسکن را تشکیل داد شاهد عقب‌ماندگی هشت ساله در ساخت مسکن بودیم. یعنی تعداد واحدهای مسکونی‌ که سالانه باید از تخریب و نوسازی احداث می‌شد بیش از ۲۰۰ هزار واحد در برخی سال‌ها بود که به حدود ساخت ۴۰ هزار واحد رسیده بود و فشار تقاضا نیز در تهران شکل گرفته بود

صارمی با بیان اینکه به دلیل مشوق‌های بافت فرسوده مردم مجددا به سمت سرمایه‌گذاری در بافت فرسوده رغبت پیدا کرده‌اند،‌ می گوید: بخش خصوصی مجددا وارد بازار تولید مسکن شده است و همچنین نهادها و موسساتی که ظرفیت ساخت ساختمان داشتند به این سمت سوق پیدا کرده‌اند. به‌گونه‌ای که بیش از ۶۰۰ هزار واحد تفاهمنامه با نهادها و سازمان‌های مختلف امضاء شده که حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار واحد در مراحل ساخت است و حدود ۱۰۰ هزار واحد نیز به سمت مقدمات اولیه برای صدور پروانه رسیده است.

وی با بیان اینکه وضعیت مسکن در تهران پیش از ایجاد قرارگاه مسکن به‌گونه‌ای بود که دیگر با کارهای عادی نمی‌شد مشکل مسکن را حل و فصل کرد، ادامه می دهد: باید قرارگاهی ایجاد می‌شد که به صورت همه‌جانبه به موضوع مسکن وارد شود و به همین دلیل قرارگاه مسکن شکل گرفت.

معاون شهردار تهران در پاسخ به این سوال که در سال سوم فعالیت قرارگاه مسکن چه برنامه‌هایی دارید،‌ می افزاید: سیاست دکتر زاکانی این است که در سال سوم به اقدامات شدت ببخشد و بیشتر تمرکز نیز بر روی مسکن قابل استطاعت باشد و همچنین تلاش برای ایجاد تثبیت در قیمت مسکن در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم با اقداماتی که انجام داده و خواهیم داد در سال جدید یک آرامشی را به بازار مسکن بدهیم تا عملا بازار مسکن را به تعادل نسبی برسانیم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ساخت ۵۲۵۰ واحد نهضت ملی مسکن در آذربایجان شرقی
  • ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در تهران به کجا رسید؟
  • تعاونی‌های قم ۲۰ درصد طرح نهضت ملی را می‌سازند
  • تعاونی های قم ۲۰ درصد طرح نهضت ملی را می سازند
  • ساخت ۱۴۰ هزار واحد مسکونی برای کارگران و صنعتگران کشور آغاز شد
  • ۱۲۸ هزار واحد مسکن مهر در حال ساخت است/ تامین یک میلیون قطعه زمین روستایی تا تابستان
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهرهای جدید
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهرهای جدید/ رقم‌های اجاره در پرند چه تغییری کرد؟
  • بازار نابسامان اجاره مسکن در شهرهای جدید
  • رد درخواست ۹۶ درصد متقاضیان نهضت ملی در شهرهای تهران